Piškotki

Spoštovani!

Zakon nam nalaga, da vas obveščamo o piškotkih, ki jih uporabljamo na spletnem mestu Ketoni.si. Za tiste, ki veste, o čem teče beseda, lahko to stran preprosto zapustite (gre za duhamorno branje nekih pravnih podlag, po našem prepričanju namenjenih predvsem samim sebi). Če o piškotih niste nikoli slišali, pa si le preberite spodnji tekst.

Spletno mesto Ketoni.si uporablja piškotke z namenom analize statistik obiska spletnega mesta z orodjem Google Analytics, ter različnimi spletnimi sistemi, ki omogočajo deljenja povezav na družbenih omrežjih, ki shranjujejo statistiko deljenih povezav. O uporabi piškotkov so uporabniki obveščeni ob obisku spletnega mesta, kjer jih v posebnem pojavnem oknu obveščamo o rabi piškotov, ter jim omogočamo odločitev o vklopu ali izklopu.

Naša spletna stran je skladna s 157. členom zakona ZEKom-1 in z zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Pravna podlaga

ZAKON O ELEKTRONSKIH KOMUNIKACIJAH

Podrobnejše informacije o zasebnosti na spletu najdete na spletnih straneh Informacijskega pooblaščenca, kjer so pripravili odgovore na pogosta vprašanja povezana s sledenjem uporabnikov na spletu s pomočjo piškotkov.

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo obisk spletne strani. Brskanje po spletni strani je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše.

Seznam piškotkov, ki jih uporabljamo

Piškotki Ketoni.si:
Ime: cc_analytics; cc_necessary; cc_social
Namen: delovanje spletne strani

Piškotki naših partnerjev:
Ime: _utma; _utmb; _utmc; _utmv; _utmz; _ga
Namen: statistika ogledov spletne strani
Podjetje: Google Analytics