Keto prijazni nadomestki za vaše najljubše jedi: kako uživati brez krivde

Ena izmed največjih ovir pri prehodu na keto dieto je opustitev nekaterih najljubših jedi, ki so bogate z ogljikovimi hidrati. Vendar pa obstajajo številni keto prijazni nadomestki, ki vam omogočajo, da uživate v okusnih obrokih brez krivde. Tukaj je nekaj priljubljenih nadomestkov:

Testenine: Namesto tradicionalnih testenin lahko uporabite zoodles (testenine iz bučk) ali špagete iz buče. Obstajajo tudi testenine na osnovi alg ali konjakove korenine, ki so nizke v ogljikovih hidratih.

Riž: Cvetačni riž je odličen nadomestek za tradicionalni riž. Cvetačo preprosto naribajte ali zmeljete v multipraktiku, nato pa jo prepražite.

Kruh: Mandljeva ali kokosova moka sta odlična osnova za pripravo keto prijaznega kruha. Na spletu je na voljo veliko receptov za keto kruh.

Pica: Za testo pice lahko uporabite mandljevo moko, sir in jajca. Druga možnost je uporaba cvetačnega testa.

Krompir: Namesto krompirja lahko uporabite cvetačo za pripravo pireja ali gratinirane cvetače.

Sladice: Namesto sladkorja uporabite eritritol, stevio ali monk sadje. Mandljeva in kokosova moka sta odlični za pripravo keto prijaznih peciv.

Gazirane Pijače: Namesto sladkih gaziranih pijač izberite gazirano vodo z naravnimi aromami ali doma pripravljene osvežilne napitke s svežim limoninim ali limetinim sokom.