Keto dieta in družina: kako vključiti vso družino

Ko se odločite za prehod na keto dieto, je morda izziv vključiti vso družino, zlasti če imate otroke, ki so navajeni na določene obroke. Vendar pa je mogoče prilagoditi družinske obroke, da so keto prijazni in še vedno okusni za vse. Tukaj je nekaj nasvetov:

Poudarek na celih živilih: Osredotočite se na celotna, nepredelana živila, kot so sveže meso, ribe, zelenjava in zdrave maščobe. To je zdrava osnova za vse, ne glede na dieto.

Prilagodljivi obroki: Pripravite osnovni obrok, ki je keto prijazen, nato pa dodajte stranske jedi z ogljikovimi hidrati za tiste družinske člane, ki ne sledijo dieti. Na primer, če pripravljate piščančje prsi s solato, lahko dodate krompir ali kvinojo za otroke.

Vključite otroke v kuhanje: Otroci so bolj naklonjeni preizkušanju novih jedi, če sodelujejo pri njihovi pripravi. Pustite jim, da vam pomagajo pri pripravi zelenjave ali mešanju sestavin.

Izobraževanje: Razložite svoji družini koristi keto diete in zakaj ste se odločili zanjo. Ko razumejo razloge, so morda bolj podporni.

Prilagodljive sladice: Obstaja veliko receptov za keto prijazne sladice, ki so okusne tudi za tiste, ki ne sledijo dieti. Pripravite keto čokoladne mafine ali sladoled in uživajte v sladkanju brez krivde z vso družino.

Načrtovanje: Načrtujte obroke vnaprej, da se izognete skušnjavam naročanja hitre hrane ali priprave nezdravih obrokov. Imeti tedenski jedilnik lahko olajša pripravo obrokov in nakupovanje.

Bodite potrpežljivi: Sprememba prehranjevalnih navad je lahko izziv za vso družino. Bodite potrpežljivi in ​​prilagodljivi ter se osredotočite na koristi zdrave prehrane.